O nouă perspectivă în modă

Trendul dictat de necesitate și obligativitate - masca semi-facială

Până mai ieri, fiecare sezon era o încântare pentru public, în special pentru publicul feminin, pasionat de fashion, care manfiestă un interes acerb pentru tot ce aduce nou moda pentru perioada ce urmează. Croi, stil, coloristică, accesorizare, toate sunt elemente care dictează noul trend și servesc drept sursă de inspirație la nivel mondial.

Odată cu pandemia însă, lucrurile se schimbă. Obiceiul de consum s-a îndreptat într-o altă direcție, a necesității imediate, latura de going out generând cerere la nivel redus, în special cu o abordare specifică planificării. Și avem un new entry – masca de protecție – în categoria accesoriilor, căruia, pe lângă perspectiva obligativității, vrem să îi atribuim o abordare pozitivă – a unui trend în fashion, suplimentară funcționalității sale de protecție.

Învățămintele acestei perioade

Deși se discută despre o oarecare reținere în a face achiziții care nu răspund nevoilor imediate, din considerente economice, studiile spun că shopping-ul online a înregistrat creșteri semnificative. De aici, deducem că în rândul consumatorilor se resimte, mai ales în izolare, o satisfacție cu fiecare achiziție, mai ales atunci când produsul se pliază pe așteptările lor și capătă un rol al normalității operațiunilor și al alegerilor pe care încă le pot face, deși stau acasă.

Prezentul ne aduce însă în atenție o nouă perspectivă a modului în care ne raportăm la consum și la modă, în general. Starea de urgență creează un context nou, care impune purtarea unui accesoriu cu rol medical, de protecție.

Altfel spus, dacă până acum trend-ul era definit ca o tendință evolutivă, acum trend-ul capătă o valență de adaptabilitate, care aduce în prim plan necesitatea protejării propriei persoane și a celor din jur. Masca semi-facială devine obligatorie și este la alegerea fiecărei persoane dacă se raportează la acest accesoriu ca la unul de strictă necesitate, sau dacă alege să îl poarte asumat, ca pe un accesoriu la modă, integrându-l  în styling-ul zilnic. Oricât de ciudat ar suna, masca este mai ușor de acceptat dacă o privim și dintr-o perspectivă fashion, nu doar din perspectivă obligativității de purtare.

Cutume vestimentare

Rolul primar al hainelor este de a acoperi corpul, lucru generat de normele societății. Sunt locuri în lume unde corpul necesită acoperământ strict în zonele părților intime – precum în Africa, lucru influențat de temperaturi, dar mai ales influențat de cultură, la polul opus fiind tările arabe, unde hainele trebuie să acopere tot corpul, în cazul femeilor, inclusiv parte a feței.

Practica obligatorie din 15 mai ne duce cu gândul la cutuma purtării hijab-ului, cunoscut și ca niqab, burqa sau sitar. Avem deci posibilitatea să învățăm de la alte popoare despre îmbinarea utilului cu plăcutul, altfel spus, cu moda de zi cu zi.

Masca semi-facială, un accesoriu must have

Monarh Design este un brand atent la nevoile pieței, cu accent pe nișa fashionistelor care privesc moda ca pe un stil de viață. În special pentru ele, de la începutul stării de urgență, am produs măști cu diferite textile, print și coloristică, dar și cu posibilitatea personalizării cu diferite mesaje, în cazul comenzilor speciale.

Acum trebuie doar să fii creativă și să demonstrezi că ești o adevărată fashionistă. Creează styling-uri în care să integrezi masca și fii un exemplu pozitiv pentru ceilalți. Arată că nu este imposibil să fii cool în perioada pandemiei, pentru că masca semi-facială din textil este un accesoriu periodic, care dictează trendul 2020. Te încurajăm să ne trimiți poze prin care să ne arăți cum asortezi masca Monarh Design în ținutele tale, dă-ne acordul și o vom publica în social media și / sau pe blog.

Ai încredere că totul va fi bine!

MONARH Design îți mulțumește că ai grijă de tine, de sănătatea ta și a celor din jur. Masca de protecție este menită să te protejeze de virusuri (viruși), mai ales dacă ai tendința să îți atingi des fața, cu mâinile, telefonul sau alte obiecte ce ar fi putut intra în contact cu persoane contaminate.

Cum folosești masca semi-facială

Te sfătuim să folosești masca de protecție atunci când ieși din casă, iar la întoarcere spal-o la o temperatură de 60°. Nu uita, călcatul cu abur omoară microbii, deci îți recomandăm ca după spălare, să faci și această operațiune. Nu ezita să ai o mască sau două de rezervă în deplasările zilnice, dacă observi că cineva a strănutat în apropierea ta, îndepărtează-te, folosește igienizant pe mâini, schimbă masca cu una nouă și asigură-te că pe cea purtată o învelești într-un șervet sau o punguliță, ca mai apoi să o speli la mașină, când ajungi acasă. Sunt lucruri deloc complicate, dar care te ajută să fii în siguranță.

Let fashion improve you and keep you safe!